Zwart37 » Specials » Fotografie
Zwart37: Informatie van A tot Z

Hoe verdien ik geld met mijn fotografie?

Hoe verdien ik geld met mijn fotografie? Voor velen een hobby, en voor velen een bijverdiensten of beroep. In de wereld van de fotografie gaat een hoop geld om. Zoek jij ook (extra) manieren om geld te verdienen met je foto's? Je kunt bijvoorbeeld je foto's verkopen op stock sites en marktplaatsen als Etsy. Je kunt natuurlijk ook je eigen bedrijf beginnen en betaald fotograferen voor particulieren en bedrijven, de mogelijkheden zijn eindeloos!
Fotografie, een kunstvorm, een hobby, een passie, maar ook zeker een vaardigheid waarmee je lekker kunt bijverdienen. Door alle manieren waarop je je foto's kunt 'verkopen' lijkt het misschien allemaal wat overweldigend. Denk rustig na over wat jij precies wilt en kies bewust voor jouw manier van geld verdienen.

Pixels verkopen

Pixels verkopen betreft het digitaal aanbieden van jouw foto's. Dit kan op Stock sites, maar bijvoorbeeld ook op marktplaatsen als Etsy. Een particulier of bedrijf koopt jouw foto en print deze zelf uit, of gebruikt ze op een website/poster of ander artwork.

Foto Prints verkopen

Je kunt je foto's ook verkopen als Fysiek product, je zult ze dan eerst moeten afdrukken. Prints verkoop je op sites als Etsy, Dawanda en Marktplaats. Bij deze vorm van verkoop houd je meer grip op je product dan bij het verkopen van pixels.

Geld verdienen met Fotoshoots

De meest bekende vorm is toch wel het starten van een bedrijf en betaald fotograferen voor particulieren en bedrijven. Uiteraard is deze vorm ook prima te combineren met bovenstaande manieren van bijverdienen.
Geld verdienen met fotoshoots

Geld verdienen met fotoshoots

Iedereen fotografeert, of het nou met een smartphone of een digitale spiegelreflex is, iedereen maakt regelmatig foto's. Voor sommigen van ons gaat fotografie echter verder dan voor anderen, het is ee…
Gepubliceerd door Zwart37 op 13-12-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • www.istock.com
  • www.etsy.com
Schrijf mee!